Champignon gratin
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van maandag
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- en blue band boter in anti aanbak koekenpan doen.
- De toevoegen en lekker langzaam bruin bakken (vocht eruit).
- Doe er af en toe een beetje boter bij.
- Voeg daarna naar smaak , en erbij.
- Doe daarna het gesneden erbij en bak 5 minuten mee.
- Doe vervolgens de erbij en bak deze 1 minuut mee.
- De rode , en mangochutney toevoegen en dit 2-3 minuten meebakken/stoven.
- Doe daarna de crème fraiche erbij en laat alles tenslotte lekker pruttelen en inkoken voor 5 tot 10 minuten. (10) in ovenvast schaaltje (diameter 15cm /hoogte 7cm) (11) erover strooien / opdoen (12) onder de grill in ca 3-5 minuten bruin korstje
Ook lekker om te maken
Variaties op Champignon gratin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Prei-champignon gratin | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 388 kcal | 19% | 1552 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |