Champignon-hapjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Vormpje
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Borstel de schoon en hak ze fijn.
- Pel het en hak hem fijn.
- Verhit de in een koekenpan en bak de sjalot en de al roerende tot alle vocht verdampt is.
- Breng het mengsel op smaak met , en en laat afkoelen.
Leg de plakjes naast elkaar en laat ze in ca. 10 minuten ontdooien. - Steek er met een rond vormpje (doorsnede 5 cm) 16 rondjes uit.
- Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Prak de paté door het afgekoelde champignonmengsel en schep het met een theelepel op het . - Bestrijk de randen van het deeg met wat water en plak het croissantdeeg erop.
- Druk de randen met een vork op elkaar.
Bestrijk het croissantdeeg met wat water en strooi het seamzaad erover. - Bak de hapjes in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden celsius) in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Champignon hapjes410m
-
Recept
Bladerdeeg hapjes450m
-
Recept
Bladerdeeg hapjes415m
-
Recept
Pizza hapjes430m
-
Recept
Spinazie-feta hapjes425m
-
Recept
Bladerdeeg hapjes met sesamzaadjes430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 32 kcal | 1% | 128 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |