Champignon-leverpie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De bloem zeven en met de , het en de boter snel tot glad deeg kneden.
  2. Tijdens het kneden nog water toevoegen zodat een samenhangend deeg ontstaat.
  3. In plasticfolie wikkelen en ± 45 minuten in de koelkast leggen.
  4. Intussen de levertjes wassen, afdrogen en in stukjes snijden.
  5. De schoonmaken en snipperen.
  6. De schoonmaken en in plakjes snijden.
  7. De boter in een koekenpan verhitten, de stukjes lever toevoegen en al roerend bruin bakken.
  8. De gesnipperde toevoegen en meefruiten.
  9. Dan de plakjes champignon toevoegen.
  10. Alles een paar minuten bakken.
  11. De bloem erover zeven.
  12. Geleidelijk de en de bouillon erdoor roeren.
  13. Het levermengsel een paar minuten stoven.
  14. Op smaak brengen met , en .
  15. De erdoor roeren en de pan van het vuur nemen.
  16. Een lage ovenschaal (25 cm) met het deeg bekleden.
  17. De bodem met een vork meerdere malen inprikken.
  18. Nog ± 15 minuten in de koelkast zetten.
  19. De oven voorverwarmen op 220 graden Celsius.
  20. De piebodem onder in de oven ± 15 minuten bakken.
  21. Het levermengsel in de vorm doen en bestrooien met .
  22. Nog ± 15 minuten bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem en tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter, roomboter, kippenbouillon, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter, roomboter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%1604 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignon-leverpie