Champignons op toast
- Herkomst Belgie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Twisty
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Koop een ongesneden wit carrébrood.
- Snij voor elke toast een boterham van zo’n 2 cm breed van het brood.
- Verwijder ook de broodkorsten, waardoor je een dikke vierkante toast overhoudt.
Smelt een grote klont in een pan, op een zacht vuur. - Smeer de sneden brood aan de beide zijden in met de gesmolten .
- Schuif de sneetjes brood in de oven en toast ze krokant op 175°C.
Maak de proper en snij ze in grove stukken. - Versnipper ook een en plet een teentje look.
Neem een pan en smelt er een klontje in, op hoog vuur. - Kleur de aan, en voeg tussendoor nog een klontje toe.
- Zet het vuur lager en voeg dan de en de look toe.
Versnipper de peterselie, en voeg het groen toe. - Druppel wat balsamico over de pan en voeg wat peper en zout toe.
- Schud alles door mekaar.
Leg op elk bord een warme toast en schep er een royale hoeveelheid champignons over.
Suggesties:
Ook lekker om spekjes en ui toe te voegen aan het recept.
Ook lekker om te maken
Variaties op Champignons op toast
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gebakken kastanjechampignons op toast | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 43 kcal | 2% | 172 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |