Champignonsoep met kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd ze in schijfjes.
  2. Bak het spek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  3. Voeg de boter toe aan het spekvet en bak de aan.
  4. Voeg de toe en bak kort mee.
  5. Voeg de , de room, 1,5 liter water en het bouillonblokje toe.
  6. Breng het geheel an de kook.
  7. Snijd de fijn en voeg hem samen met de beetje voor beetje toe aan de soep.
  8. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
  9. Breng de soep op smaak met en en serveer hem met het verkruimelde spek.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en groentebouillonblokje
  • wijn en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
  • margarine, groentebouillonblokje, kaas, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, kaas, roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en groentebouillonblokje
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Champignonsoep met kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Genoten van een heerlijke soep. Voor herhaling zeker vatbaar. Maar gebruik roomboter, dit is niet te vervangen door margarine. Dit puur natuurprodukt maakt de soep echt af.
Anna 11 februari 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
166 kcal
8%1660 kcal
Vetten
10 g.
15%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignonsoep met kaas