Champignonsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, was ze, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met .
  2. Maak de schoon en snipper hem fijn.
  3. Verhit de in een pan en fruit hier de even in.
  4. Roer de erdoor en dan de buillon.
  5. Wel heel goed roeren.
  6. Doe de erbij en laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  7. Maak de soep af met , en een scheutje .
25
25
25

Variaties op Champignonsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Champignonsoep
VariatieAantalGang
Champignonsoep8Soepen
Pasta met champignonsoep2Pastagerechten
Tomaten-champignonsoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (19)

Champignonsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 19 recensies
RESET

Heel lekker 5*
Paul 6 augustus 2014
Erg lekkere soep. Als bouillon heb ik de bospadenstoelenbouillon gebruikt van de Albert Hein. Zelf hou ik wel van pittig dus heb ik bij de uitjes 1/4 pepertje gebakken. Dan geen peper en zout er meer ... Lees reactie
Monique 17 mei 2014
Heb de soep gemaakt. Gemakkelijk en toch lekker. Echter mijn eigen zelfbedachte versie smaakt mij aanmerkelijk beter.
Lia 1 april 2014
Gisteravond gemaak en ervan genoten. Heb er wel op het laatst een beetje witte wijn en crème fraîche doorgedaan, maakt het extra romig.
Tineke 8 december 2013
Door dat extra zout wordt de soep wel vrij zout.
Jeanet 7 november 2013
Erg lekker wel heb ik de uitjes en champignons wat gepureerd (dat maakt het wat fijner) paar druppels truffel olie en de soep is helemaal af! Bedankt.
Wilhelmina 30 september 2013
Wie pureert de champignons? Is dat niet fijner van smaak.
Thecla 20 mei 2013
Het was een heerlijk gerecht! Ik heb mezelf overtroffen!
Janneke 22 december 2012
Wat voor bouillon gebruik je hiervoor?
Johanna 23 november 2012
Overheerlijke soep, en gemakkelijk om te maken.
Naomi 1 oktober 2012
Ik ga het morgen even proberen. Ik heb champignonsoep altijd heerlijk gevonden.
(V)reter 15 augustus 2012
Zo maakte ik deze jaren terug al, blijft heerlijk.
Antoinette 1 juni 2012
Net gemaakt. Heerlijk! Bedankt. Makkelijk en heerlijk. Wat wil een mens nog meer :-)
Willy 31 mei 2012
Mijn eerste champignon soep! Heel goed gelukt!
Zia 21 april 2012
Heel lekker, moet je zeker eens maken.
Mohammed 13 april 2012
Heerlijk wij hebben dat ook gemaakt en het was verukkelijk.
Abo Kakel 6 maart 2012
Makkelijk en snel om te maken.
Ronan 18 februari 2012
Het is lekkere champignonsoep.
Charlotte 14 januari 2012
Lekkere soep en makkelijk om te maken
inevang 24 mei 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignonsoep