Charlotte russe

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de lange rechtop tegen elkaar aan met de gesuikerde kant naar buiten in een charlottevorm of een ander iets taps toelopende vorm.
  2. Snijd ze indien nodig van te voren op maat.
  3. Maak de vanille bavarois als volgt:
  4. Snijd het in de lengte open.
  5. Breng de met het stokje langzaam tegen de kook aan.
  6. Laat het ca. 10 minuten op een laag vuur trekken.
  7. Week de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in ruim koud water.
  8. Splits de en klop in een hitte bestendige kom de eidooiers met de suiker tot een dikke crème.
  9. Haal het stokje uit de en klop de door de dooiercrème.
  10. Zet de crème op een pan met heet water.
  11. Verwarm de crème au bain marie tot deze gebonden is.
  12. Los er al roerende de goeduitgeknepen in op.
  13. Zet de crème in een bak ijskoud water roer af en toe tot de crème lobbig wordt.
  14. Klop intussen 2 eiwitten stijf.
  15. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de toe.
  16. Klop de lobbig, spatel zodra de crème lobbig wordt het eiwit en de erdoor.
  17. Giet de vanillebavarois in de vorm met lange .
  18. Laat de bavarois in ca. 6 uur op koele plaats opstijven.
  19. Stort de bavarois voorzichtig op een schaal.
  20. Garneer evt.
  21. met toefjes .
25
25
25

Variaties op Charlotte russe

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Charlotte russe
VariatieAantalGang
Charlotte Russe2Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
272 kcal
13%1632 kcal
Vetten
19 g.
27%114 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Charlotte russe