Neem een grote kom en voeg daarin de ei, , , gestampte en 100 gram toe en meng dit goed met elkaar.
Meng in een andere kom de , olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de gesmolten raakt, voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.
Voeg daarna de , fijngestampte arabische gom en vervolgens het toe en kneed dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt.
Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.
Op een met bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje).
Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken.
Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt.
Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken.
Zo maak je alle chebbakia.
Verwarm de in een pan en bak de chebbakia’s goudgeel.
Haal ze eruit met een schuimspaan.
Dompel daarna meteen de chebbakia’s in warme honing(1 stuk) en laat ze uitlekken.
Bestrooi de chebbakia’s met het resterende sesamzaad(150 gram).
Serveertips:
Je kunt door de ingrediënten ook gemalen amandelen mengen en kneden.
Verder moet je de honing(1 stuk) niet te heet verwarmen, hierdoor kan je taaie chebbakia’s krijgen en dat is niet lekker.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
Suiker
vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (6)
Chebakia heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies RESET
Het is leuk om te maken en heerlijk om te eten
Bezoeker 2de 14 juni 2015
Wel veel om te kopen maar het is heerlijk.
Fatima 10 juli 2013
Salam ik heb het geprobeerd t was lekker maar te zacht als brood hoe komt het?
Sarah 4 juli 2013
Ik heb precies de beschrijving aangehouden, maar vond het een grote dab zooi en het resultaat niet echt bijzonder.
Jacqueline 25 augustus 2012
Mmmmm leker ik heb het geprobeert :p
Nadia 17 juli 2012
Het recept is echt perfect als je de afmetingen goed afweegt, heerlijk meid bedankt!
Zeker proberen allemaal!
24 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.