Cheesecake

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. , , , en goed mengen.
  3. er door mengen tot een mooi .
  4. uitrollen (26 cm Ø) In de ingevetten springvorm leggen.
  5. Mix de tot een zachte brij.
  6. Voeg de en het , eidooiers, maizena en de geraspte schil toe.
  7. Mix dit alles goed.
  8. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
  9. Voeg langzaam de toe en klop tot het mengsel dik en glanzend is.
  10. Meng de helft van het eiwitmengsel door het kaasmengsel.
  11. Voeg dan de toe en ten slotte ook de rest van het eiwitmengsel.
  12. Giet dit mengsel over de koekjesbodem in de bakvorm en bak de taart 30 minuten.
  13. Dek deze dan losjes af met folie en verlaag de temperatuur van de oven tot 160 °C.
  14. Bak de taart nog 1 uur of tot het midden stevig aanvoelt.
  15. Zet de oven af.
  16. Zet de deur op een kier, met een houten lepel er tussen en laat de taart gedurende 30 minuten in de oven afkoelen.
  17. Zo voorkomt u barsten in de taart.
  18. Leg de taart op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
  19. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.
  20. Ga met een mes langs de randen van de taart om ze los te maken van de vorm en haal de taart eruit.
  21. Haal het bakpapier eraf en leg de taart op een vlakke serveerschaal.
  22. Voor de bovenlaag verhit u de met het in een steelpan, tot de is opgelost.
  23. Voeg de toe laat 5 minuten sudderen of tot het massa dik is geworden.
  24. Laat 5 minuten afkoelen voor u de taart ermee insmeert.
25
25
25

Variaties op Cheesecake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Cheesecake
VariatieAantalGang
Cheesecake5Taart en gebak
Appel-cheesecake2Taart en gebak
Frambozencheesecake2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren, ei, eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, cottage cheese, kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
306 kcal
15%3672 kcal
Vetten
9 g.
12%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
24 g.
27%288 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cheesecake