Cheesecake
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van Taibahr
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Maal de en koekjes in een keukenmachine fijn.
- Voeg de toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is.
- Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in de ingevette bakvorm.
- Bak de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven.
- Neem uit de oven en verlaag de temperatuur dan naar 150°C.
Meng in een keukenmachine de met de , crème fraîche, , citroenrasp- en . - Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem.
- Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Ontpit ondertussen de en vang vrijkomend in een kom apart op.
- Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur.
Bereidingswijze:
Leg de kersen op de taart. - Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de aan de kook.
- Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
- Laat iets afkoelen.
- Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld.
Ook lekker om te maken
Variaties op Cheesecake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Cheesecake | 5 | Taart en gebak |
Cranberry Cheesecake | 2 | Taart en gebak |
Appel-cheesecake | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- biscuits is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in cruesli
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 825 kcal | 41% | 3300 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 41 g. | 46% | 164 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |