Cheesecaketoetje met bessensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
- Pers de uit.
Splits de . - Klop het eiwit stijf.
- Roer 200 gram , 2 eetlepels citroensap, de citroenschil, 100 gram en 30 gram maïzena doorelkaar.
- Roer er vervolgens 600 gram en 200 gram doorheen.
- Klop de eidooiers en vervolgens de erdoorheen.
- Spatel het eiwitschuim erdoor.
- Doe de room in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 175 graden. - Schuif een diepe bakplaat of braadslede in de oven en zet de ovenschaal erin, schenk heet water in de bakplaat tot de ovenschaal, ca 2,5 cm in het water staat.
Bak ca. 35 minuten in de oven. - Strooi ca. 5 minuten voor het einde van de baktijd het eroverheen.
Giet de af en vang het sap op. - Roer 1 theelepel maïzena en 2 eetlepels bessensap doorelkaar.
Breng het overige sap met 1 eetlepel citroensap aan de kook en bind het met het maïzenamengsel. - Voeg de blauwe bessen toe en laat afkoelen.
- Bestrooi de cheesecakeroom met en serveer met de bessensaus.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 711 kcal | 35% | 4266 kcal |
Vetten | 42 g. | 60% | 252 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 300 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |