Chicken carrabian

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de kippebouten in 3-en ontdoe het van het vel (lekker bewaren voor de ).
  2. Laat de een nacht in ruim 50/50 zoete en ketjap marineren.
  3. Braad de volgende dag de in ruim olie aan op hoog vuur 5 minuten per zijde in een ruime diepe braadpan.
  4. Maak intussen van het kippenvel een halve liter bouillon.
  5. Snijd de en de tomaat en voeg toe, nu inmiddels op een lager vuur.
  6. Voeg daarna de bouillon toe en dan de en samengeperst erbij.
  7. Voeg dan de bouillon toe en de overgebleven sojasaus van het marineren.Voeg dan voor de smaak een beetje zouttoe.
  8. Na een half uurtje sudderen met de deksel half op de pan voeg een theelepel 5-kruidenspecerijen toe (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Jumbo) en een snufje vetsin en laurier.
  9. Laat nasudderen en blijf woelen tot dat er een dikkere jus blijft.
  10. Gebruik als groente in een kleine pan opgebakken (5 minuten op een laag vuutje) met een vleugje en .
  11. Lekker met witte rijst!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chicken carrabian heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het was heerlijk!
AMB 2 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%388 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chicken carrabian