Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en voeg het eraan toe.
Strooi en (naar smaak) erover en braad het losjes aan, zodat er kruimels ontstaan.
Snijd de en 's in stukjes, pers de knofkook en voeg dit alles bij het gehakt(1 pond) toe.
Roer het geheel door en laat alles even opstaan met een deksel op de pan, tot de uien(2) en de paprika(1 stuk)(1 stuk)'s wat zachter zijn (niet te zacht).
Voeg 3 eetlepels chilipoeder(3 eetlepels) en een theelepel sambal(1 theelepel) toe en roer alles door.
Stop alles nu in een grote pan en doe de pot bruine bonen(1 pot) erbij en roer 3 of 4 blikjes tomatenpuree(0,75 blikjes) er door heen.
Dan een 1/2 kopje water(0,5 kopjes) en weer alles doorroeren.
Even zachtjes op laten staan tot het water(0,5 kopjes) verdampt is.
Roer 1/2 eetlepel suiker (naar smaak, niet te veel) er door heen, 1 scheutje azijn, weer roeren en als laatste:
wat melk(1 stuk) erbij.
E.v.t.
nog wat zout(1 stuk), peper(1 stuk) en aromat(1 scheutje) naar smaak toevoegen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (22)
Chili con carne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.9 / 10 in 22 recensies RESET
Een lekkere maaltijdsoep. Met wat stokbrood erbij.
Bart 14 november 2013
Een lekkere maaltijd soep. Met wat stokbrood er bij.
Bart 14 november 2013
Ook wij hebben de brandweer gebeld. ( te laat de reacties gelezen ) Ik sluit mij aan bij de reactie van Steve. Misschien is het een idee om in het recept aan te geven te beginnen met drie afgestreken ... Lees reactie
Gijs 6 november 2013
Jammer, we hadden er veel zin in. Zaten met het hele gezin aan tafel, en een grote pan chili in het midden. Ik ben maar snel tomatensoep met brood klaar gaan maken. En die grote pan kan weg, hij is ec... Lees reactie
An 16 september 2013
Als je er een zakje chili con carne kruiden erdoor doet, hoef je geen chilipoeder door heen te doen. Met de kruiden is het wel pittig maar niet te. De rest van je eten proef je ook gewoon. Dan kan je ... Lees reactie
Sylvana 23 mei 2013
Heerlijk! Ligt ook wel een beetje aan het merk van je spullen hè.
Hoe pedis het uitvalt;)
Jigger 14 mei 2013
De chilipoeder die ik had, was dus wel veel te pittig. De smaak van de rest viel helaas weg. Het restant heb ik in delen ingevoren en doe ik nu door een nieuwe chili. Theelepeltje sambal erbij en heer... Lees reactie
Ester 21 maart 2013
Ook hier brandweer gebeld :( te laat reactie gelezen :(
Anneke 14 maart 2013
Ik vond hem goed. Niet de lekkerste die ik ooit heb gegeten heb, maar wel lekker.
Suzanne Vliegen 9 maart 2013
Ik vond hem heerlijk echt perfect.
Collin Vliegen 9 maart 2013
Erg lekker! Ik ben overigens wel voor de 3 theelepels chilipoeder gegaan en zo was hij voor mij pittig genoeg.
Peter 7 maart 2013
Te pittig zo, denk 1 eetlepel chilipoeder en half theelepel sambal is wel voldoende, willen morgen de rest opeten hoe haal je die hete smaak een beetje uit de chili? Voor de rest een heerlijk recept!
Steve 2 maart 2013
Alert! Ik heb onmiddelijk 112 gebeld. Mijn gehemelte moet geblust worden. Zonde van de smaak al die chilipoeder! Geef het a.u.b. even aan in het recept: begin met drie (afgestreken!) theelepeltjes en ... Lees reactie
Max 28 februari 2013
Hebben het helaas weg moeten gooien. Absurd heet gerecht. Ben ook bang dat de 3 eetlepels chilipeper te veel van het goede zijn. Zonder dat was het waarschijnlijk heerlijk geweest.
Harm 23 februari 2013
Het valt mij op dat mensen op deze site aangeven dat zij van "heet eten" houden.
En dat zij sambal en /of chili overal voor gebruiken.
Het lijkt wel dat men denkt "hoe heter hoe beter".
Ik vind het... Lees reactie
Haha, Hollanders! Heerlijk zo, doe mij nog maar een beetje extra sambal.
Chilipoeder is van zichzelf niet zo pittig, goeie sambal wel ;)
Littlenetherlander 5 februari 2013
3 eetlepels!, Ik sta nog in brand!
16 januari 2013
Het eten op zich was verrukkelijk maar de 3 eetlepels chilipoeder een beetje teveel van het goede. Vlammen kwamen overal uit. Recept zal wel met 3 theelepel(tjes) bedoeld zijn.
Petra Schuurmans 24 oktober 2012
3 eetlepels chili poeder, dat is denk ik teveel van het goede :-)
Rene 14 september 2012
Ok ga dit vandaag nog maken.
Henk 6 september 2012
Ik ga het zeker maken, wordt vast verukkelijk.
Tobias 21 april 2012
Ik ga het zeker een keer uitproberen.
Steffi 28 maart 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.