Chilli Chicken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
    De kip in een schaal doen en goed mengen met de maïzena, peper en zout, soyasaus, ei en een beetje olie.
  2. Zet dit opzij.
  3. Na 10 minuten de in de lichtbruin bakken, niet te droog.
    In een hete wok de met de en de aanfruiten. (mag meer of minder naar smaak ).
  4. Voeg de groene pepers toe en blijf roeren.
  5. Nu de ui en groene toervoegen en goed roerbakken.
  6. Voeg de soyasaus toe en wat .
  7. Als alles goed gebakken is , voeg dan de gebakken erbij.
  8. Goed bakken en voeg er wat zout en een snufje vetsin bij.
  9. Roer dit alles goed door en doe er de bouillon bij.
  10. Nu kan ook de erbij.
    Maak een papje van maïzena en water en schep lepeltje voor lepeltje in de wok tot de gewenste dikte.
  11. Pas op!!
  12. Niet teveel anders wordt de saus te dik.
  13. Tenslotte, bestrooi het gerecht in de wok met de lenteui en roer alles nog een keer om.
    De Chili chicken is gereed om te serveren !!
25
25
25

Variaties op Chilli Chicken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chilli Chicken
VariatieAantalGang
Broodje hot chilli chicken1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • chilisaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chilli Chicken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een heerlijk recept leuk om te maken en erg lekker. Alleen de ve-tsin weggelaten in verband met een allergie voor deze stof. Zeker een aanrader!
jaccor 18 mei 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1276 kcal
63%5104 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chilli Chicken