Chinese flensjes met kip
- Herkomst China
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Flensjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Maak van de , , , wat zout en de een beslag en laat dit even rusten.
- Bak hiervan dunne flensjes.
- Dek de flensjes af tot gebruik.
- Maak de kipfilet schoon, snijd de filets horizontaal in tweeën en leg de filet in een marinade van peper en zout, 5-kruidenpoeder, soya en .
- Bak de filets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
- Snijd intussen van de en de van zaad ontdane dikke lucfers.
- Snijd de Chinese en de gebakken kip in dunne reepjes.
- Meng de ingredienten voor de saus.
- Bereiding:
- Zet de wok op het vuur met een rekje of een aan beide zijden opengemaakt klein conservenblikje en vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
- Intussen het gewenste aantal flensjes, waarop een dun laagje saus is aangebracht, vullen met wat kip, komkommmer, lenteui, paddestoelen en rol deze op.
- Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar) Zet het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met de 'dome' en laat voor 10 minuten stomen . 1 flensje tot maximaal 2 per persoon.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 258 kcal | 12% | 1032 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |