Chinese mie en sesamkomkommer

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
    Breng een pan water aan de kook en bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 6 minuten gaar.
  2. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water.
    Schil ondertussen de en rasp grof.
  3. Laat uitlekken in een klein vergiet.
    Verhit een koekenpan (zonder boter/olie) en rooster de sesamzaadjes goudbruin.
  4. Ze gaan geuren als ze bijna klaar zijn.
  5. Let wel op dat ze niet verbranden.
  6. Doe het zaad daarna over op een bord en laat afkoelen.
    Verhit in een grote koekenpan of wok wat olie en roerbak de groenten.
    Verhit in een andere pan ondertussen ook olie en/of boter voor de visschnitzels en bak deze (volgens de verpakking) aan elke zijde ongeveer 3 minuten op matig vuur bruin en krokant.
    Voeg de toe aan de groenten.
  7. Doe ook de woksaus en erbij en meng goed door elkaar.
  8. Laat het geheel nog even goed warm worden.
    Druk het laatste restje vocht uit de en meng met een vorkje de sesamzaadjes erdoor (vlak voor het opdienen).
    Verdeel de over 4 borden.
  9. Leg bij elk een visschnitzel en geef de sesamkomkommer erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chinese mie en sesamkomkommer heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het 5 spices kruid heeft een dominante anijssmaak. De mie was niet lekker daardoor. De komkommer met sesamzaad was flauw van smaak. Geen lekkere combinatie. Kortom het is beter om dit recept niet te m... Lees reactie
Emilie Offergelt 9 augustus 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
277 kcal
13%1108 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chinese mie en sesamkomkommer