Chinese tomatensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van renevanderlinden
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Het kippenvlees uit de kippenbouillon halen en fijn snijden.
De bouillon in een pan (+/- 2 liter inhoud) doen, nog 3 potjes water toevoegen, en vervolgens aan de kook brengen.
In een andere pan de laten smelten.
De snipperen en deze ongeveer 10 minuten laten fruiten.
Meng in een kom de , , ketjap, , en . - En voeg dit vervolgens bij de uien.
- Dit samen aan de kook brengen. (Goed blijven roeren met een houten lepel)
Vervolgens lepel voor lepel de bloem/ toevoegen en heel goed blijven roeren tot een gladde massa. - Het moet aan de kook blijven!
Blijf de massa goed roeren, en schep ondertussen met een pollepel de kokende bouillon bij de massa tot de pan vol is.
Doe het gesneden vlees bij de rest van de bouillon en schep daarna de dikke massa over naar de bouillon. - Alles nog 1 minuut laten doorkoken.
Smullen maar!
Ook lekker om te maken
Variaties op Chinese tomatensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chinese Tomatensoep | 16 | Soepen |
Echte chinese tomatensoep | 1 | Soepen |
Nederlandse Chinese tomatensoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 175 kcal | 8% | 700 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |