Chinese tomatensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Zet een grote wok of pan op het vuur en laat de pan goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 1 minuut. - Voeg de gezeefde , 1,5 liter koud water en de bouillontabletten toe.
- Doe gember en maïzena in de bouillon.
- Roer goed tot alles egaal gemengd is.
- Doe, als alles egaal en glad is, de , de , de erdoor.
- Breng aan de kook.
Roer het gember/maïzenapapje door en giet het bij de soep. - Roer tot de soep gebonden is.
- Doe er nu de door.
- Verkruimel de noedels boven de soep.
- Doe de in reepjes gesneden erdoor en eventueel wat reepjes ei.
- Breng de soep op smaak met (16 eetlepels) Woksaus en roer de taugé erdoor.
Naar behoefte of eventueel aan tafel de er door doeren.
Ook lekker om te maken
Variaties op Chinese tomatensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chinese Tomatensoep | 16 | Soepen |
Hawaïaanse Chinese tomatensoep | 1 | Soepen |
Chinese tomatensoep met gehaktballetjes | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon en soepgroenten
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- kruidenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 624 kcal | 31% | 4992 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |