Chipolata pudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. open snijden en in een pan met de en verwarmen 20 minuten, zaad er uit schrapen en terug in de pan schillen en de vliesen er tussen uit halen, deze Besprenkelen met de helft van de likeur.
  2. Gelantine weken in koud water 5 minuten.
  3. samen met de en twee eetlepels koude een papje maken.
  4. uit de pan nemen, de merg uitschrapen en weer terug in de pan doen.
  5. klein beetje hete bij het papje schenken, doorroeren en weer terug in de pan schenken.
  6. Op laag vuur laten staan en blijven roeren over de bodem, tot aan de lepel een getrokken streep blijft hangen.
  7. Pan direct van het vuur halen gelantine uitknijpen en oplossen in de melkmassa.
  8. De pan koelen in een bak water totdat ze lobberig wordt.
  9. met de likeur bijna stijf kloppen.
  10. Lobberige massa op de scheppen, , marequin, (dun gesneden) en de (in 8 gesneden), de helft v/d er voorzichtig en losjes doorspatelen.
  11. Mengsel in een met water omgespoelde tulbandvorm scheppen, gladstrijken en in de koelkast er mee.
  12. De volgende dag de tulbandvorm even 30 seconden in een bak met heet water houden (niet onderdompelen) erop spuiten en versieren met vruchten.
25
25
25

Variaties op Chipolata pudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chipolata pudding
VariatieAantalGang
Chipolata pudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Chipolata pudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Echt heel goed en lekker recept. Perfect, maar ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan, o.a. iets meer Marasquin.
Rens 16 juni 2013
Heel goed recept, heb er wel iets minder bitterkoekjes ingedaan 50 gram en de rozijnen laat ik volgende keer een uurtje wellen.
Kok Rossi 6 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
906 kcal
45%5436 kcal
Vetten
58 g.
83%348 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chipolata pudding