Chipolatapudding met rum

Ingrediënten

+ -
print

Materiaal:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Leg de lange op een bord en druppel er de over heen.
  2. De in het pannetje met water doen om te weken.
  3. Het splitsen, in het kleinste schaaltje de dooier en in het andere kleine schaaltje het .
  4. In elk schaaltje 1 eetlepel en bij de dooier het zakje doen.
  5. Klop de een paar minuten goed romig.
  6. In de derde grotere kom de met een lepel doen.
  7. Doe de in het pannetje en breng aan de kook.
  8. Als de kookt de pan van het vuur en de geklopte dooier er bij, de uitknijpen en ook er bij doen.
  9. Meteen goed roeren zodat de niet klontert.
  10. Dan in een bak met koud water zetten en af en toe even roeren.
  11. Nu de kloppen met de derde lepel .
  12. Als de vla begint te stijven in volgorde:
  13. Het er door scheppen tot het niet meer klontert dan de er door scheppen.
  14. De puddingvorm even omspoelen met koud water.
  15. Dan een laagje pudding in de vorm.
  16. Daarop 3 lange met .
  17. Dan weer een laagje pudding.
  18. Daarop 4 lange .
  19. Dan de rest van de pudding er in.
  20. Nu de schaal afdekken of de deksel er op.
  21. In de koelkast zetten tot de volgende dag.
  22. Tip :
  23. voor de smaak, als je het lekker vindt, kun je ook een klein scheutje al bij de doen terwijl je die aan het kloppen bent.
  24. Dan komt de rumsmaak wel door de hele pudding.
  25. Volgende dag:
  26. De pudding uitstorten op een schaal of bord met rondom een rand, daar kun je dan vruchten op leggen om te garneren.
  27. p.s.
  28. de koekjes moeten zacht zijn als de pudding gegeten wordt, daarom moet je de pudding een dag van te voren maken.
  29. Smakelijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, eiwit, eierdooier
  • slagroom, melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
98 kcal
4%392 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chipolatapudding met rum