Leg de lange op een bord en druppel er de over heen.
De in het pannetje met water doen om te weken.
Het splitsen, in het kleinste schaaltje de dooier en in het andere kleine schaaltje het .
In elk schaaltje 1 eetlepel en bij de dooier het zakje doen.
Klop de een paar minuten goed romig.
In de derde grotere kom de met een lepel suiker(3 eetlepels) doen.
Doe de melk(2 deciliter)(2 deciliter) in het pannetje en breng aan de kook.
Als de melk(2 deciliter)(2 deciliter) kookt de pan van het vuur en de geklopte dooier er bij, de gelatine(1 stuk) uitknijpen en ook er bij doen.
Meteen goed roeren zodat de gelatine(1 stuk) niet klontert.
Dan in een bak met koud water zetten en af en toe even roeren.
Nu de slagroom(1 stuk)(2 deciliter) kloppen met de derde lepel suiker(3 eetlepels).
Als de vla begint te stijven in volgorde:
Het eiwit(1 stuk) er door scheppen tot het niet meer klontert dan de slagroom(1 stuk)(2 deciliter) er door scheppen.
De puddingvorm even omspoelen met koud water.
Dan een laagje pudding in de vorm.
Daarop 3 lange vingers(7) met rum(3 eetlepels).
Dan weer een laagje pudding.
Daarop 4 lange vingers(7).
Dan de rest van de pudding er in.
Nu de schaal afdekken of de deksel er op.
In de koelkast zetten tot de volgende dag.
Tip :
voor de smaak, als je het lekker vindt, kun je ook een klein scheutje rum(3 eetlepels) al bij de eierdooier(1 stuk) doen terwijl je die aan het kloppen bent.
Dan komt de rumsmaak wel door de hele pudding.
Volgende dag:
De pudding uitstorten op een schaal of bord met rondom een rand, daar kun je dan vruchten op leggen om te garneren.
p.s.
de koekjes moeten zacht zijn als de pudding gegeten wordt, daarom moet je de pudding een dag van te voren maken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, eiwit, eierdooier
Koemelk
slagroom, melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom, melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.