Chocolade-amandelkoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Breng de , de , de en de in een pan al roerend aan de kook.
- Voeg het toe en kook ca. 2 minuten op laag vuur.
- Roer regelmatig door.
- Roer de erdoorheen en laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel het amandelmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat ( ca. 35 x 40 cm) en strijk het glad. - Bak 9-12 minuten in de oven.
Neem de plaatkoek inclusief met het bakpapier voorzichtig van de bakplaat en leg hem op de bakplaat. - Laat dit ca. 5 minuten afkoelen.
- Snijd met een mes in grote vierkanten van ca. 5x5 cm en laat verder afkoelen.
Hak de chocolade grof en smelt hem au bain marie. - Dompel de koekjes tot de helft in de chocolade en laat ze drogen
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 8023 kcal | 401% | 8023 kcal |
Vetten | 495 g. | 707% | 495 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 377 g. | 145% | 377 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 100 g. | 111% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |