Chocolade amarreti cassata

Ingrediënten

+ -
print

Chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de amarreti, bisquitjes en chocolade grof, doe in de keukenmachine en hak fijn.
  2. Voeg de cacao en likeur toe, meng en zet apart.
  3. Klop de en met een elektrische mixer bleek, voeg daarna een voor een de eierdooiers toe.
  4. Schep het koekje mengsel erdoor.
  5. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en spatel door het mengsel.
  6. Bekleed een bakblik van 25×10 cm met plastic folie.
  7. Halveer de savoiardi (lange heel laten), doop de suikerdelen(bovenkanten) aan de snijkant kort in het likeur en bekleed er, met de snijkant boven, de bodem van het bakblik mee (snijd waar nodig bij).
  8. Spreid het chocolade mengsel er egaal overheen.
  9. Leg vervolgens de andere helften van de savoiardi erop (snijkant naar beneden).
  10. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
  11. Smelt voor de saus chocolade en in een hittebestendig kom boven een pan met zachtkokend water (de kom mag het water niet raken).
  12. Voeg een scheut likeur toe en laat het afkoelen.
  13. Keer, om te serveren, de cassata om op een schaal en verwijder de folie.
  14. Bestuif met cacao poeder en snijd in dikke plakken.
  15. Serveer met een straaltje chocolade saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade, boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
820 kcal
41%3280 kcal
Vetten
62 g.
89%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade amarreti cassata