Chocolade bavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Week de ca. 5 minuten in ruim koud water.
  2. Verwarm de en breek hierboven de in stukjes.
  3. Laat deze al roerend smelten en roer er de en de door.
  4. Neem de pan van het vuur.
  5. Klop 2 los met een 1/2 deciliter van de chocolademelk.
  6. Voeg dit al roerend weer toe aan de choclademelk.
  7. Vewarm deze op een laag vuur, al roerend tot het iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken.
  8. Los er de goed uitgeknepen in op.
  9. Laat het in een bak met koud water, onder af en toe roeren, afkoelen tot het iets lobbig begint te worden.
  10. Klop intussen een stijf.
  11. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de toe.
  12. Klop de bijna stijf, spatel de en het door de chocoladevla, zodra deze lobbig begint te worden.
  13. Spoel een puddingvorm van 1 liter om met koud water en giet er de chocladecrème in.
  14. Laat de bavarois ca 6 uur in de koelkast opstijven.
  15. Stort de bavarois op een bord en serveer deze met kersensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwit
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Chocolade bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Echt lekker!
Monique 2 mei 2013
Dit bavarois recept is echt de moeite waard om te maken. Ik heb het voor de verjardag van mjn zoon gemaakt en het was groot succes. Dank u wel voor het recept bettyvandijk:)
Zuzana 20 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
573 kcal
28%2292 kcal
Vetten
46 g.
66%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade bavarois