Doe 150 gram bruine en 7 eieren(7) in een metalen schaal.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop de eieren(7) en het suiker au bain marie op totdat de suiker opgelost is en er een schuimende massa ontstaat.
Na ca. 10 minuten onstaat er een bruine dikke schuimige massa.
Klop de massa nu koud tot een stevig schuim.
Spatel in kleine hoeveelheden de gezeefde bloem(150 gram) en cacao(30 gram) er voorzichtig doorheen.
Stort het beslag in een ingevette taartvorm en bak de taartvorm in ongeveer 35 minuten af.
Bereiding vulling:
Klop de slagroom(400 gram) met 5 eetlepels bruine basterdsuiker(2 eetlepels)(150 gram) en 2 zakjes slagroomversteviger(2 zakjes) net aan stijf.
Snijd de taart doormidden.
Meng de mascarpone(250 gram) en 5 eetlepels bruine basterdsuiker(2 eetlepels)(150 gram) 50 gram geraspte pure chocolade(1 stuk) en 30 gram cacaopoeder(20 gram) met de mixer homogeen.
Meng de chocolade(1 stuk) creme met de slagroom(400 gram) rustig met een garde tot een homogeen mengsel.
Verdeel de chocolade(1 stuk) creme op de onderste helft van de taart.
Plaats de bovenste helft er bovenop.
Smelt de melkchocolade(400 gram) en giet dit over de taart.
Verdeel dit met een spatel over de bovenzijde en de zijkant.
Laat de chocolade(1 stuk) afkoelen en wanneer deze begint te stollen garneer de taart.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mascarpone
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en mascarpone
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Chocolade creme taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Je naam had moeten zijn chocolade slagroom taart ipv creme taart want je gebruik helemaal geen creme!
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.