Chocolade creme taart

Ingrediënten

+ -
print

Chocolade beslag:

Voor de vulling:

Garnering:

Extra benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Garde
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding chocolade cake:
  2. Doe 150 gram bruine en 7 in een metalen schaal.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Klop de en het suiker au bain marie op totdat de suiker opgelost is en er een schuimende massa ontstaat.
  5. Na ca. 10 minuten onstaat er een bruine dikke schuimige massa.
  6. Klop de massa nu koud tot een stevig schuim.
  7. Spatel in kleine hoeveelheden de gezeefde en er voorzichtig doorheen.
  8. Stort het beslag in een ingevette taartvorm en bak de taartvorm in ongeveer 35 minuten af.
  9. Bereiding vulling:
  10. Klop de met 5 eetlepels bruine en 2 zakjes net aan stijf.
  11. Snijd de taart doormidden.
  12. Meng de en 5 eetlepels bruine 50 gram geraspte pure en 30 gram met de mixer homogeen.
  13. Meng de creme met de rustig met een garde tot een homogeen mengsel.
  14. Verdeel de creme op de onderste helft van de taart.
  15. Plaats de bovenste helft er bovenop.
  16. Smelt de en giet dit over de taart.
  17. Verdeel dit met een spatel over de bovenzijde en de zijkant.
  18. Laat de afkoelen en wanneer deze begint te stollen garneer de taart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocolade creme taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Je naam had moeten zijn chocolade slagroom taart ipv creme taart want je gebruik helemaal geen creme!
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
546 kcal
27%6552 kcal
Vetten
37 g.
53%444 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%480 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade creme taart