Chocolade-frambozentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in (26 cm doorsnede) en bestuif hem met wat .
  2. Roer de , de , de en een snufje tot een crème.
  3. Roer een voor een de er doorheen.
  4. Meng het met de en roer het samen met de door de crème.
  5. Schenk het beslag in de vorm en strijk het glad.
  6. Bak het ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
  7. Laat de bodem afkoelen.
  8. Was de verse frambozen of laat de diepvriesframbozen ontdooien en uitlekken.
  9. Leg een handvol opzij voor de garnering.
  10. Hak de chocolade.
  11. Smelt hem met 150 gram chocoladepasta au bain marie en laat iets afkoelen.
  12. Klop de stijf en voeg geleidelijk de slagroomversteviger toe.
  13. Spatel de chocolademassa erdoorheen (de crème moet de stevigheid van een bonbonvulling hebben).
  14. Snijd de taartbodem horizontaal in tweeën.
  15. Plaats rond de onderste bodemhelft een taartring en sluit hem.
  16. Strijk ca. 6 eetlepels van de chocoladecrème over de taartbodem en verdeel de frambozen erover.
  17. Strijk de helft van de crème glad over de frambozen.
  18. Plaats de tweede bodem erop en strijk de rest van de crème erover.
  19. Zet de taart minstens 3 uur koud weg.
  20. Verwarm de rest van de in het plastic zakje.
  21. Knip een puntje van het zakje af en spuit een willekeurig patroon op de taart.
  22. Snijd de chocosticks in tweeën en druk ze met behulp van de chocopasta tegen de zijkant.
  23. Versier de taart met de overige chocosticks en de frambozen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder, pure chocolade, hazelnootpasta kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en hazelnootpasta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en hazelnootpasta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%3040 kcal
Vetten
14 g.
20%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-frambozentaart