Chocolade-griesmeelpudding
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Griesmeelpudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Hak de chocolade fijn.
- Breng de met een snufje aan de kook.
- Roer er geleidelijk de en doorheen.
- Breng het kort aan de kook met de citroenschil.
- Haal de pan van het vuur en laat de ca. 5 minuten wellen.
- Kluts het en roer het door het mengsel heen.
- Verwijder de citroenschil.
- Verdeel het mengsel over 2 schalen en roer de gehakte chocolade door de ene helft.
- Roer tot de chocolade is gesmolten.
- Spoel 4 ovenvormpjes (à ca. 150 mililiter inhoud) om met koud water.
- Vul de vormpjes afwisselend met de twee helften pudding.
- Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
- Leg 4 halve apart.
- Pureer de rest met een beetje sap fijn.
- Roer de erdoorheen.
- Haal voorzichtig de pudding uit de vormpjes.
- Serveer de pudding met de puree en de halve .
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocolade-griesmeelpudding
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade-griesmeelpudding met aardbeien | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en griesmeel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 285 kcal | 14% | 1140 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 13% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |