Meng in een keukenmachine, de , bloem(175 gram) en boter(150 gram)(85 gram) toe tot het geheel op broodkruimels lijkt.
Voeg de poedersuiker(1 eetlepel), de eidooier(1 stuk) en het water(1.25 deciliter)(1 eetlepel) toe en meng tot tot het deeg(1 stuk) een bal vormt.
Wikkel het in plastic folie en zet het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
Rol het deeg(1 stuk) uit op een met bloem(175 gram) bestoven werkvlak en bekleed er een ingevette vorm mee (18 x 18 cm).
Bekleed het deeg(1 stuk) met bakpapier, vul de vorm met gedroogde bonen en bak de taartbodem 20 minuten in de oven.
Verwijder na een kwartier de bonen en het bakpapier.
Haal de vorm uit de oven en zet de temperatuur op 150 graden celsius.
Smelt de chocolade en de boter(150 gram)(85 gram) ca. 5 minuten in de magnetron op een lage stand, of (au bain marie) en roer glad.
Klop in een andere kom de eieren(2),veidooiers en basterdsuiker(55 gram) en schep dit door het chocolademengsel.
Schenk de vulling in de taartbodem en bak 10-15 minuten, tot de vulling gestold is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
poedersuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
Koemelk
deeg, boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten en hazelnoten
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.