Chocolade karameltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van NellekeM
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng voor de bodem alle ingrediënten door elkaar.
Maak er een ‘tegel’ (dat rolt straks makkelijker) van, pak het in plastic en laat het rusten.
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg een bakpapier in je springvorm.
Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed je spring vorm.
De opstaande rand hoeft niet zo hoog, 2 á 3 cm is voldoende
Bak de taartbodem in 25 minuten gaar (op het rooster, in het midden van de oven)
Terwijl de taartbodem afkoelt ga je karamel maken als volgt:
• Smelt in een steelpan de 60 gram boter op een laag vuur.
• Roer hier de bruine suiker door en het ‘snufje’ zout.
• Als de suiker is opgelost voeg je de inhoud van het blik gecondenseerde melk toe.
• Laat het geheel, onder regelmatig roeren, inkoken (PAS OP, dit is heet! )
• Als het een dikke massa is giet je het uit over de taart bodem en je strijkt het glad.
• Dit geheel moet minimaal een nacht staan om uit te harden (als je een taartstolp hebt kan het prima buiten de koeling).
De volgende dag
• Smelt de melkchocolade au bain marie.
• Giet de chocolade over de karamel en strijk het glad.
• Dit heeft minimaal een uur nodig om uit te harden, het kan, indien je ruimte hebt, in de koeling, wel afdekken.
• Vouw een klein puntzakje van een stuk vetvrij papier.
• Smelt de witte chocolade au bain marie.
• Giet het in het kleine puntzakje.
• Knip het puntje eraf.
• Garneer de taart met de witte chocolade ( PAS OP het is heet!)
Tip voor de garnering, teken een kruis en verbind dit met lijnen, je creëert dan een spinnenweb.
De taart is nu klaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- boter, roomboter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, roomboter, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 728 kcal | 36% | 2912 kcal |
Vetten | 53 g. | 75% | 212 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 16% | 12 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 12% | 0 g. |
Koolhydraten | 68 g. | 26% | 272 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 15% | 52 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |