Chocolade moelleux
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van Ammbertje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een muffinplaat in.
- Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin.
Smelt de met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water. - Splits de .
- Klop in een kom de eidooiers, de en de met een mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld.
- Voeg het chocolade-botermengsel toe.
- Spatel de er zo luchtig mogelijk er door heen.
Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat. - Bak de moelleux ca. 9 min.
- in de oven.
Serveer ze gelijk want dan zijn ze het lekkerst. - Als je ze open snijd moet de chocolade er lekker uitglijden als lava.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocolate frambozen moelleux440m
-
Recept
Chocolade amarreti cassata41u40m
-
Recept
Chocolade taartje420m
-
Recept
Zachte chocolade coupjes415m
-
Recept
Chocolade mousse42u
-
Recept
Chocolade crème mousse42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Chocolade moelleux heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 333 kcal | 16% | 1998 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 174 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 102 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |