Chocolade- noten taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 175 graden.
Vet de springvorm (24 cm doorsnede) in met wat boter en bestuif met de .
Hak de noten fijn in de keukenmachine (bewaar wat voor de garnering).
Voeg dan de en de cacao toe, zodat het een beetje verbrokkeld (bewaar wat voor garnering).
Doe dit mengsel in een kom.
Klop de boter, suiker en eidooiers tot een luchtige massa en voeg het - notenmengsel toe.
Klop in een andere vetvrije!! - kom de eiwitten met een snufje tot het schuim in pieken blijft staan en roer dit ook door het - notenmengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart ca. 1 uur in de oven, controleer met een houten prikkertje of de taart gaar is (het prikkertje moet er schoon uit komen. - Laat afkoelen.
Klop de stijf met de zakjes en voeg er wat aan toe, besmeer de taart grof met de en garneer met de nootjes en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- roomboter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en walnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1678 kcal | 83% | 6712 kcal |
Vetten | 118 g. | 169% | 472 g. |
Waarvan verzadigd | 16 g. | 84% | 64 g. |
Waarvan onverzadigd | 9 g. | 31% | 36 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 62% | 12 g. |
Koolhydraten | 109 g. | 42% | 436 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 12 mg. | 1% | 48 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |