Chocolade-roomtaart met kersen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Roomtaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 graden C.
- Klop de , 150 gram , 1 zakje en een snufje in 8 minuten tot een schuimend geheel.
- Blijf nog even kloppen en giet de er in een dun straaltje bij.
- Mix het chocolade-puddingpoeder met het bakpoeder en voeg het aan het deegmengsel toe.
- Roer het geheel nog een keer kort door.
- Strijk het deeg egaal in de (ingevette vorm).
- Bak de taartbodem 35 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de taartbodem daarna goed afkoelen.
- Laat de uitlekken en vang het sap daarbij op.
- Vul het kersensap aan met water tot 400 mililiter.
- Roer het vanillepuddingpoeder door 6 eetlepels kersensap.
- Breng het overige sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel eraan toe.
- Breng het sap hierna nogmaals aan de kook.
- Voeg de toe en laat het geheel daarna afkoelen.
- Klop 200 gram stijf en voeg al kloppend 1 zakje toe.
- Roer de kwark, 50 gram , 1 zakje en 1 zakje door elkaar.
- Voeg de aan dit mengsel toe.
- Snijd de taartbodem horizontaal doormidden.
- Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem.
- Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel.
- Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop.
- Zet de taart 1 uur in de koelkast.
- Klop 200 gram stijf en bestrijk de taart ermee.
- Bestrooi de taart tenslotte met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom, magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, slagroom, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 806 kcal | 40% | 3224 kcal |
Vetten | 50 g. | 72% | 200 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 53 g. | 59% | 212 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |