Chocolade taartje met banaan
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Chocolade taart recepten
- Bereiden
- Kookboek van ingridbooms
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Doe de gewone , de vanille en de 3 in een kom en zet deze kom in een grotere en hogere kom, gevuld met heet water (au bain marie). 7 minuten mixen (de mix in de kleine kom zal stijgen tot het waterniveau in de grotere kom).
- De en er doorheen roeren.
- Niet mixen!
- Het beslag in een springvorm scheppen, glad strijken en ± 20 minuten bakken op 175 graden C.
- De taart af laten koelen en met een taartsnijder opensnijden.
- Beide helften bestrijken met geklopte (3/4 van de grote verpakking) en de bodem bedekken met plakjes banaan.
- De bovenkant van de taart hier weer op.
- Met ongeklopte (de kleine verpakking) de chocolade langzaam laten smelten tot een gladde saus.
- De saus uitgieten over de taart en bovenop en rondom uitstrijken.
- In de koelkast hard laten worden en koel serveren, gegarneerd met wat en een plakje banaan.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en vanille suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 407 kcal | 20% | 1628 kcal |
Vetten | 4 g. | 7% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 22 g. | 25% | 88 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |