Chocolade-truffelhart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van MissDuveltje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
Recept:
Maak een cakebeslag van de genoemde ingredienten onder cakebeslag. - Doe het beslag in de vierkante bakvorm en bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 15 minuten of tot de bodem stevig is.
Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten.
(de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).
Doe de in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.
Klop de halfstijf. - Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de .
- Roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor.
- Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
- Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
- Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen.
- Bestrooi de taart (eventueel) dun met .
- Serveer op kamertemperatuur.
Gesuikerde rozen:
Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 334 kcal | 16% | 3340 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 210 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 350 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |