Chocolade truffels
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van alie123
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Pan
Bereidingswijze
- in kleine stukjes hakken en in kom doen.
- In pan ruime hoeveelheid water aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen en kom in pan met heet water zetten.
- zachtjes doorroeren tot het gesmolten is.
- tot lauwwarm verwarmen en door roeren.
- Mengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
- Chocolademengsel iets laten opstijven, maar niet hard laten worden.
- Mengsel met mixer tot luchtige massa kloppen die lichter van kleur wordt.
- In koelkast afgedekt ca. 1 uur laten opstijven.
Suggestie:
Rol de truffels door de hagelslag in plaats van door de cacao.
Cacaopoeder boven een groot plat bord zeven. - Met behulp van twee theelepels balletjes uit chocolademengsel scheppen (of met handen balletjes maken).
- Balletjes in leggen en met vingertop rondom door cacao wentelen.
- Truffels in koelkast laten opstijven.
- Op kamertemperatuur serveren.
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocolade truffels
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade truffels | 5 | Taart en gebak |
Italiaanse chocolade truffels | 2 | Hapjes |
Rumchocolade truffels | 1 | Winter |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 494 kcal | 24% | 1976 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |