Chocoladebavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten op een matige hittebron in de .
  2. Zet de chocoladeroom een uur koud weg.
  3. Meng de met het en de .
  4. Laat de in ruim koud weken.
  5. Splits de en sla de eidooiers met de schuimig.
  6. Klop de chocoladeroom met de handmixer halfstijf.
  7. Knijp de uit.
  8. Zet 2 eetlepels op een lage hittebron en laat de gelantine in wat oplossen.
  9. Spatel de gelatinevloeistof door de chocoladeroom.
  10. Spatel het eidooier- en kokosmengsel eveneens door de room.
  11. Zet de creme koud weg.
  12. Halveer de lange .
  13. Klop de eiwitten met een snufje stijf.
  14. Sla, als de room begint te geleren, het eiwit door de room.
  15. Zet de lange met de suikerkant naar buiten langs de rand van een springvorm en vul de vorm met de chocoladecreme.
  16. Zet de Charlotte minimaal drie uur in de koelkast weg.
  17. Maak voor het opdienen de rand los en garneer de Charlotte met , en hagelslag.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladebavarois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladebavarois
VariatieAantalGang
Chocoladebavarois1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
439 kcal
21%1756 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladebavarois