Chocoladeblokjes met gecarameliseerde noten
- Herkomst Marokko
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Koekenpan
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Grill de noten goudbruin en krokant in een anti-aanbakpan zonder vet.
- Laat afkoelen en houd apart.
- Snijd de chocolade in stukjes, doe in een pan en laat op heel laag vuur langzaam smelten.
- Doe het vuur er dan onder uit en laat tot ongeveer 28 graden C.
- afkoelen.
- Doe de suiker in een droge koekenpan en laat al roerend op een laag vuur carameliseren tot het een mooie bruine kleur heeft.
- Doe het gas dan uit en roer er de gezouten doorheen en vervolgens de gegrilde noten.
- Roer alles goed door elkaar met een houten lepel totdat alle noten omhuld zijn door de caramel.
- Laat het noten/caramelmengsel wat afkoelen en breek dan met de hand de notencaramel in kleine stukjes.
- Voeg de notencaramel toe aan de lauwe gesmolten chocolade en verwarm het geheel een paar seconden al roerend tot alles goed vermengd is.
- Haal van het gas af en giet in een met bakpapier belegde bakvorm (rechthoekig of vierkant) of in een siliconenvorm.
- Laat minstens 2 uur afkoelen en opstijven voordat je alles met een scherp mes in mooie vierkante blokjes snijd.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenootjes en hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1257 kcal | 62% | 5028 kcal |
Vetten | 82 g. | 117% | 328 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 110 g. | 42% | 440 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |