Chocoladecake met advocaatcreme
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocoladecake recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Magnetron
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Smelt de chocolade samen met het au bain marie of in de magnetron op 400 Watt.
- Laat het daarna ongeveer 15 minuten afkoelen en roer het chocolademengsel regelmatig door.
- Doe de en de suiker in een kom en klop 10 minuten totdat het mengsel licht en schuimig is.
- Blijf kloppen en schep de gesmolten en afgekoelde chocolade er voorzichtig bij.
- Zeef de en de boven het chocolademengsel en spatel het erdoor.
- Giet dit beslag op de bakplaat en bak de cake 12 minuten in het midden van de oven.
- Keer de cake op een nieuw (met bestrooid) vel bakpapier op een taartrooster en trek het andere bakpapier er voorzichtig af.
- Laat de cake bijna helemaal afkoelen.
- Klop ondertussen de samen met de en de totdat deze lobbig wordt.
- Meng de er lepel voor lepel door en verdeel de advocaatvulling gelijkmatig over de cake.
- Rol de cake daarna met behulp van het bakpapier op en bestrooi de bovenkant van de rol met poederuiker en de .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- advocaat kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 2216 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |