Chocoladecake zonder bloem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  2. Vet een taartvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe de in een vuurvaste kom.
  4. Vul een pan voor de helft met water, breng aan de kook en haal van het vuur.
  5. Zet de kom boven de pan, maar zorg er voor dat hij het water niet raakt.
  6. Roer af en toe tot de is gesmolten.
  7. Doe de in een grote vuurvaste kom en giet de erbij.
  8. Plaats de kom boven een pan met nauwelijks kokend water, maar zorg ervoor dat hij het water niet raakt.
  9. Klop het mengsel in ongeveer 7 minuten met de mixer op de hoogste stand luchtig.
  10. Haal van het vuur.
  11. Schep met een metalen lepel de chocola en de noten snel door het eimengsel tot het net gemengd is.
  12. Schep de erdoor en giet het in de taartvorm.
  13. Zet de vorm in een ondiepe metalen ovenschaal en giet daar zoveel heet water in dat de vorm half onder water staat.
  14. Zet hem 1 uur in de oven.
  15. Haal de vorm uit de oven en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  16. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
  17. Stort de cake op een bord bestuif met en snijd hem in punten.
  18. Serveer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladecake zonder bloem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Gaat de room er ongeklopt door? Of opgeklopt?
Marja Boersma 10 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1071 kcal
53%4284 kcal
Vetten
74 g.
106%296 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladecake zonder bloem