Chocoladeflensjes met bosvruchten

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE BOSVRUCHTENCOMPOTE:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Zeef de , cacao in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop het , de suiker en de helft van de in een andere kom.
  4. Schenk het mengsel in het kuiltje.
  5. Klop de geleidelijk door de vloeistof, tot er een glad beslag ontstaat.
  6. Klop de resterende erdoor en schenk het beslag in een kan.
    Verwarm een koekenpan van 18 cm doorsnede met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  7. Smelt er 1 theelepel in en schenk beslag in de pan tot de bodem net bedekt is.
  8. Bak het flensje aan weerszijden, goudbruin.
  9. leg het op een voorverwarmd bord en houd het warm in de voorverwarmde oven.
  10. Bak de resterende flensjes met zonodig met wat .
    Maak een stapel flensjes met bakpapier ertussen
    Maak zonodig de vruchten schoon en doe ze in een pan met de suiker en het citroensap.
  11. Kook de vruchten op laag vuur tot de suiker is opgelost en de vruchten doorgewarmd zijn, kook ze niet te lang.
    leg de flensjes op voorverwarmde borden en schep wat compote in het midden.
  12. Vouw ze dubbel en bestuif met de .
  13. Serveer er roomijs of slagroom bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
309 kcal
15%1545 kcal
Vetten
5 g.
8%25 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%170 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladeflensjes met bosvruchten