Chocoladegriesmeel met mango
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Hak de chocolade.
- Smelt 50 gram chocolade au bain marie.
Smeer de gesmolten chocolade in een dun laagje op de onderkant van een bakplaat en zet in de koelkast
Schaaf de chocolade als hij hard is met een palletmes in rolletjes. - Zet ze in de koelkast.
Breng de met 2 eetlepels en de aan de kook. - Roer het erdoorheen.
- Breng opnieuw aan de kook en neem van het vuur.
Voeg de overige chocolade toe en smelt hem al roerend. - Laat afgedekt 5 minuten rusten.
Splits het . - Klop het eiwit stijf en klop er 1 eetlepel en een snufje doorheen.
Kluts de eidooier en roer hem glad met een klein beetje van het griesmeelmengsel.
Roer de eidooier door het overige griesmeelmengsel en spatel het eiwit erdoor.
Snijd het vruchtvlees van de van de pit, schil het en snij het in kleine blokjes.
Meng het en 2 eetlepels erdoorheen en laat kort marineren.
Doe de in een schaal en garneer met de mangostukjes en de chocoladekrullen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en griesmeel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 410 kcal | 20% | 1640 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 46 g. | 18% | 184 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |