Chocolademelk
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocolademelk recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Verwarm de en breek de chocolade erboven in stukjes.
- Roer het tot een gladde chocolademelk.
- Breng het op smaak met en likeur.
- Schenk het in 4 hoge glazen.
- Klop de met bijna stijf.
- Schep in elk glas een bolletje ijs en garneer met de .
- Bestuif de glazen met cacaopoeder.
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocolademelk
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Warme chocolademelk | 1 | Winter |
Romige warme chocolademelk | 1 | Winter |
Chocolate con canela: Chocolademelk met kaneel | 1 | Dranken |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en vanille-ijs
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade en vanille-ijs
- pure chocolade en vanille-ijs kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 394 kcal | 19% | 1576 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |