Chocolademousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain marie en klop intussen de lobbig.
    Eiwitten stijf kloppen en toevoegen.
    Kluts de 3 en voeg deze ineens toe aan de warme chocolade.
    Mensel wordt eerst dik, maar na even roeren weer vloeibaar.
    Spatel het chocolademengsel door de en daarna door het geklopte .
  2. Stort de mousse in schaaltjes en zet het ongeveer 3 uur weg in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Chocolademousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolademousse
VariatieAantalGang
Chocolademousse15Bijgerechten
Witte Chocolademousse3Nagerechten
Lasagne van chocolademousse1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies
RESET

Ga het proberen, hopelijk gaat het me lukken.
29 oktober 2013
Heerlijk! Makkelijk te maken met de juiste apparaten. Wel even geduld hebben maar als je er dan aan begint kun je moeilijk stoppen. Echt een goede chocoladesmaak. Vaak is chocolademousse vooral luchti... Lees reactie
Janet 29 mei 2013
Ik heb het gemaakt, en het was super lekker!
Rachel 13 augustus 2012
Ik ga het ook proberen, hopelijk lukt het en wordt het een heerlijke mousse! :)
14 mei 2012
Ik heb hem al super vaak gemaakt! Héérlijk gewoon.
Simone 19 februari 2012
Ik ga dit recept maken voor school, ik hoop dat ze het lekker vinden!
Sabrina 18 december 2011
Ik ga het proberen, ik hoop heel erg dat het lukt! :) Maar 3 uur is wel veel maar ik heb het er voor over. Hoe dan ook ik ga het proberen groetjes lieve is moooooii
27 november 2011
Een super lekker recept! ik heb hem gemaakt, en het is super gelukt! Hij is lekker luchtig, maar wel heel machtig! Ik heb volgens het recept voor 3 porties gemaakt, maar dan heb je wel een heb je geno... Lees reactie
jb123 12 september 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
512 kcal
25%3072 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolademousse