Chocolademousse
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Breng in een pan 500 mililiter water aan de kook en draai het vuur dan zacht.
- Doe de warme in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de repen chocolade erboven in stukjes.
- Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de smelten.
- Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen en vloeibaar worden.
- Dat gaat het snelst door de kom 10 minuten in ijskoud water te zetten.
- Roer het mengsel regelmatig door.
- Klop in een ruime kom de bijna stijf met de suiker.
- Spatel de in twee of drie gedeelten door de chocolade.
- Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verdeel de mousse over vier schoteltjes.
- Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocolademousse
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolademousse | 15 | Bijgerechten |
Witte Chocolademousse | 3 | Nagerechten |
Chocolademousse met witte marshmallows | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 253 kcal | 12% | 1012 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |