Chocolademousse cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van daja
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Laat de boter, espresso en chocola au bain marie smelten en
roer alles door elkaar.
Klop de eierdooiers en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel.
Spatel dit door het chocolademengsel.
Roer de bloem hier goed en rustig door.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Vouw het eiwit in gedeelten door het beslag.
Vet een cakevorm/tulband dun in en giet het beslag in de vorm (tot maximaal 2 vingers onder de rand).
Bak de cake ca 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) of totdat de gerezen cake van de randen is losgekomen.
Suggesties:
- eventueel bestrooien met poedersuiker,
- eventueel serveren met abrikozen coulis.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cake met chocolade en pruimen41u
-
Recept
Chocolade cake435m
-
Recept
Cake zonder boter41u
-
Recept
Fijne cake445m
-
Recept
Cake41u
-
Recept
Natte vingerwerk-cake420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade, boter, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 200 kcal | 10% | 1600 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |