Chocolademousse met aardbeien
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Was de snel onder koud stromend water.
- Dep ze droog, snijd 2/3 van de in blokjes.
- Smelt de chocolade au bain marie, roer de saus door en laat wat afkoelen.
- Klop de heel stijf!
- Roer de heel voorzichtig portie voor portie door de chocolade.
- Bekleed een cakevorm met plastic folie.
- Schenk de helft van het chocolade-roommengsel erin.
- Strooi daarover de blokjes aardbei.
- Schenk de rest van het chocolade-roommengsel erover, bedek de mousse met plastic folie en zet hem tenminste 4 uur in de koelkast.
- Pureer het overgebleven deel van de en 1 eetlepel citroensap tot een gladde saus.
- Neem de mousse uit de vorm, snijd aan plakken en serveer met de saus er om heen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocolademousse met aardbeien en sinaasappellikeur435m
-
Recept
Witte chocolademousse met bruine chocoladesaus43u30m
-
Recept
Mint- chocolademousse voor buffet430m
-
Recept
Chocolademousse met gemarineerde mandarijnen430m
-
Recept
Chocolademousse43u30m
-
Recept
Chocolademousse met bitterkoekjes420m
Variaties op Chocolademousse met aardbeien
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolademousse met aardbeien en sinaasappellikeur | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 304 kcal | 15% | 1824 kcal |
Vetten | 25 g. | 35% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 162 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |