Chocolademousse met kletskoppen en frambozen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van leonwitteveen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze
- De chocolade en de boter "au bain marie" smelten in een pannetje en met een houten lepel regelmatig roeren.
- De en de in een beslagkom tot een schuim kloppen met de mixer.
- In een andere kom vervolgens de tot kwarkdikte kloppen.
- De gesmolten chocolade en boter voorzichtig omscheppen met een spatel door het eiwitmengsel tot er een egale mix ontstaan is.
- Let op dat het niet korrelig is.
- De kan dan in delen door het chocolade– eimengsel geschept worden tot het geheel een egale kleur heeft.
- Vervolgens in de koelkast plaatsen om op te stijven.
- Na een paar uur kan het geserveerd worden.
- Vlak voor het serveren:
- Een rond bord nemen en in het midden een toefje mousse zetten.
- Hier druk je dan de eerste kletskop in (anders gaat het schuiven over het bord. ) Op de kletskop een flinke eetlepel mousse en dan weer een kletskop.
- De laag mousse moet minimaal 2 cm dik zijn.
- Dit nog 1 keer herhalen.
- Op de laatste kletskop een dun laagje mousse aanbrengen en dan geheel bedekken met .
- Hierbovenop een beetje .
- Direct serveren anders worden de kletskoppen zacht.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
- pure chocolade en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 150 kcal | 7% | 900 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 4% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 3% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 24 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |