Chocolademousse met portpruimen

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE PORTPRUIMEN:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de mousse eventueel een dag van te voren de .
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain marie.
  3. Laat de kom met chocolade op het warme water staan en voeg de geleidelijk al roerend toe aan de chocolade.
  4. Laat ca. 30 minuten afkoelen.
  5. Klop de stijf en spatel hem voorzichtig door de chocolade.
  6. Zet de mousse minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.
    Was en ontpit voor de portpruimen eventueel een dag van tevoren de .
    Breng 200 ml water met de , de , de en de aan de kook.
  7. Roer de maïzena glad met 3-4 eetlepels water en bind de saus ermee.
  8. Voeg de toe en breng aan de kook.
  9. Kook 2-3 minuten op laag vuur.
  10. Laat afkoelen.
    Verdeel de mousse over de bordjes.
  11. Garneer met .
    Garneer met wat van de en eventueel de en geef de overige pruimencompote er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
161 kcal
8%1288 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolademousse met portpruimen