Ingrediënten

+ -
print

Bodem:

Mousse:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bodem:
  2. Olie, en mixen.
  3. Een voor een de toevoegen en mixen. Mix meel goed door het beslag gedurende 4 minuten.
  4. Doe dit in een springvorm.
  5. Bakken in voor verwarmde oven op 175 graden celsius in 30 minuten.
  6. Na afkoeling in twee lagen snijden   Mousse: 150 milliliter melk opwarmen en de 2 zakjes mousse doormixen gedurende 2 minuten.
  7. De stijf geklopte en de resterende door de mousse mixen gedurende 2 minuten. 1 laag bodem terug in de springvorm doen.
  8. Dan 3/4 van de mousse erin doen.  Tweede laag bodem er bovenop doen.
  9. Dan de rest van de mousse er over heen doen.
  10. Mooi glad strijken en minimaal 1 uur in de koelkast laten opstijven.
  11. Tenslotte afwerken met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hagelslag kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in hagelslag
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocolademoussetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waar staat dat je de bodem in meerder lagen moet snijden?
moekemullemans 2 april 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
169 kcal
8%1690 kcal
Vetten
3 g.
5%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolademoussetaart