Chocoladeparfait met amaretti

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Smelt in een hitte bestendige kom, boven een pan heet water (au bain marie) 200 gram chocolade.
  2. Zorg dat de kom het water niet raakt!
  3. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Doe de , de en de in een andere hitte bestendige kom.
  5. Hang de kom boven een pan heetwater zonder dat de kom het water raakt.
  6. Klop met een mixer het eimengsel in 5-10 minuten dik romig.
  7. Neem de kom van de pan en klop nog 3 minuten.
  8. Klop de lobbig.
  9. Klop eerst de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  10. Spatel vervolgens de voorzichtig in porties en 75 gram verbrokkelde amaretti erdoor.
  11. Schenk de ijsbasis in een cakevormen vouw de overhangende folie terug, laat de parfait minstens 6 uur invriezen (liever een hele nacht).
  12. Stort de parfait op een schaal en verwijder het folie.
  13. Bestrooi met de rest van de (hele) amaretti en rasp er de rest van de chocolade boven.
  14. Snijd de chocoladeparfait met een nat, warm mes aan plakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladeparfait met amaretti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo betty, als je van: 100 gram amaretti, waarvan 1/3 verkruimeld is dat 33 gram en geen 75 gram. Maak er 3/4 verkruimeld, dan is het recept passend. Groetjes banketbakker henny
henny57 6 oktober 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
161 kcal
8%1288 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladeparfait met amaretti