Chocoladepudding met peren
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocoladepudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Hak de chocolade fijn.
- Voeg 4 eetlepels bij het puddingpoeder en roer het glad.
- Breng de rest van de aan de kook.
- Bind de met het aangemaaakte puddingpoeder en roer de chocolade erdoorheen.
- Spoel 4 puddingvormen (ca. 160 mililiter) of 1 grote kom met koud water.
- Giet de pudding in de vormen en laat afkoelen.
- Zet de vormen ca. 4 uur in de koelkast.
- Was de .
- Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
- Druppel het citroensap eroverheen.
- Karameliseer 2 eetlepels in een pan tot hij goudgeel is.
- voeg de stukjes peer, de en evt. 1-2 eetlepels water toe.
- Kook het 5 minuten en laat het afkoelen.
- Voeg 1 eetlepel toe aan de en klop hem lobbig.
- Stort voorzichtig de pudding uit de vormen en serveer met de en de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocoladepudding met peren
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocoladepudding met peren | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 152 kcal | 7% | 608 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |